Lidl

Om oss

Lidl är butiken för den smarta kunden som vill handla mat med hög kvalitet till bästa möjliga pris. Vi erbjuder våra kunder ett noga utvalt sortiment där svenska och ekologiska produkter, samt utländska delikatesser, är givna inslag.

Genom en effektiv hållbarhetskedja – där alltifrån smarta varuinköp, optimerad logistik och energisnåla butiker spelar in – och höga kvalitetskrav kan vi erbjuda våra kunder högsta kvalitet till bästa pris. Eftersom vi finns i många länder kan vi göra stora inköp och därmed få bättre priser. Våra egna märkesvaror ger oss kontroll över alla steg i processen och våra effektiva butiker bidrar också till att vi kan ha låga priser.

Som stor dagligvarukedja vill vi vara med och bidra till en hållbar livsmedelsproduktion. Därför tar vi ansvar från produktion och transport till hur vi säljer våra varor i butik.

2016 fick vi ta emot branschens pris för Årets Butikskedja samt Årets ledare på Retail Awards. Vi ser det som ett erkännande att vi är på rätt väg. Vårt målmedvetna arbete med hållbarhet, medarbetar- och sortimentsutveckling samt förbättring av butiksupplevelsen börjar synas och ge resultat.

I maj 2016 mottog Lidl Sverige Retail Awards pris som Årets Butikskedja. Motiveringen löd: ”Vinnaren av Årets Butikskedja har efter en resa funnit sin plats på den svenska detaljhandelsmarknaden. Med medvetna satsningar på sortiment, service och marknadsföring har man vunnit en allt större andel av de svenska konsumenternas hjärtan. Det gedigna hållbarhetsarbetet imponerar.”

Lidl i Sverige

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003. Sedan dess har vi fortsatt att utmana marknaden och vi har vuxit till en dagligvarukedja att räkna med. I dag har vi 170 butiker i Sverige och finns representerade från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 3 600 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har två centrallager, ett i Halmstad och ett i Rosersberg. Vi har även tre fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Örebro och Malmö.

Lidl i världen

Lidl Sverige är ett dotterbolag till Lidl Stiftung & CO KG som är en del av företagsgruppen Schwarz. Till Schwarz-gruppen hör bland andra dagligvarukedjorna Lidl och Kaufland.

Lidl startade på 1930-talet som en frukt- och gröntgrossist och de första butikerna öppnade i Tyskland på 70-talet. Den internationella expansionen började på 90-talet och i dag har Lidl runt 10 000 butiker i 30 länder. I dag är vi en av Europas största dagligvarukedjor.

Öppettider
Mån-fre: 09-20
Lör: 09-19
Sön: 10-19
Kontaktuppgifter
Telefon: 020-190 80 70
Adress:
Rinkebytorget 1
163 73 Spånga
Sociala medier